Vraag:
Angstige geadopteerde kat van 3 jaar
Bengya
2018-02-25 20:19:59 UTC
view on stackexchange narkive permalink

We hebben 3 dagen geleden een driejarige schattige gestreepte kat geadopteerd uit een plaatselijk asiel. Het asiel vond haar en enkele van haar vrienden rond een park. We weten niet of ze eerder een baasje heeft gehad, maar ze is nest opgeleid. Ze is ook gecastreerd.

Het probleem is dat wanneer we haar voorzichtig proberen te benaderen, ze wegrent en een schuilplaats vindt. Als ze in het nauw wordt gedreven als we haar naderen, begint ze te sissen. Overdag ziet ze er ontspannen uit, maar we kunnen niet echt met haar omgaan.

Ze lijkt erg angstig en na een tijdje kan ze haar wat meer ontspannen maken, maar ze reageert niet eens op eten. We hebben wat voor haar klaargemaakt, dat ze 's nachts eet. Hoewel ze het premium alu-verpakte spul voor onze ogen at.

Voorlopig mag ze alleen in onze woonkamer zijn. hoewel ze maar in een hoek blijft en de planken ernaast.

Hebben jullie een suggestie die we kunnen doen om de ontspanning van dit arme meisje vast te maken? Of hoe lang moeten we wachten tot we haar kunnen aaien?

Twee antwoorden:
Stig Tore
2018-02-26 14:38:53 UTC
view on stackexchange narkive permalink

TLDR-versie: laat haar het tempo bepalen, oefen geduld.

Lange (re) versie:

Afhankelijk van of ze een zwerfhond of een halfwild is, heeft dit een grote invloed op hoe lang dit duurt. Verwacht bij een zwerfkat 1 tot 3 maanden geduld, bij een halfwilde kan het 1 tot 6 maanden duren (of langer bij bijzonder angstige katten).

Nu hoe verder te gaan: Eerst en vooral laat haar in de eerste plaats het tempo bepalen, zet haar niet in het nauw, en als ze tekenen van angst vertoont: trek je terug. Zolang ze eet en drinkt, gaat het in de goede richting.

Als je begint, wil je misschien zeker weten dat je haar niet laat schrikken, benader haar niet plotseling zonder waarschuwing, maar zeker dat je tot op zekere hoogte interactie hebt. Praat om te beginnen met haar, knipper langzaam naar haar. Als ze dan meer ontspannen wordt, duw haar dan een beetje om een ​​klein beetje dichterbij te komen dan de vorige dag, maar niet tot het punt dat ze een teken van angst of vijandigheid vertoont, en haar nooit in het nauw drijft.

Uiteindelijk ze zal steeds meer ontspannen worden en op een gegeven moment kun je haar je hand aanbieden om te ruiken (houd de hand bij de grond en probeer niet over haar heen te zweven). Ga niet meteen voor een kras, maar zorg ervoor dat de hand die aanbiedt een tijdje normaal is voordat je haar een korte kras probeert te geven.

Dit kan lang duren, dus wees geduldig.

Mijn verhaal: ik socialiseer momenteel een 20 maanden oude kolonie kat die ik 2 maanden geleden heb geadopteerd. Het ging langzaam, de eerste maand dat hij in een grote kooi doorbracht, wennen aan mijn andere kat en dat ik er was. De afgelopen maand heeft hij toegang gehad tot het hele appartement. In het begin was hij zo bang dat hij zich de hele dag in zijn kattentas zou verstoppen en alleen 's nachts zou komen eten en drinken. Langzaam begon hij een paar minuten op de reismand te zitten, naar ons te kijken en dan te proberen met mijn andere kat om te gaan.

Als hij werd vrijgelaten, verstopte hij zich wanneer ik maar bewoog, maar nu rent hij alleen als ik in zijn richting begin te lopen. Hij is zelfs zo ver gegaan om op de dekens te lopen als ik ga slapen, om te communiceren met mijn andere katten die hij absoluut aanbidt. Ik ben zover gekomen dat hij mijn hand zal ruiken zonder weg te rennen, maar hij is nog niet helemaal klaar om me hem te laten aanraken, en elke aanraking zal ertoe leiden dat hij wegrent.

trond hansen
2018-02-26 14:34:18 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik denk dat je de kat minimaal twee weken de tijd moet geven om je te vertrouwen, voordat je de kat voorzichtig uit zijn schuilplaats dwingt. Gebruik geen snoepjes om de kat uit zijn schuilplaats te krijgen, maar je kunt wel snoepjes geven nadat ze naar buiten is gekomen.

Mijn gedachte hierachter is dat als je snoepjes gebruikt om de kat eruit te halen, de kat zal leren dat als ik me verstop, ik beloningen krijg, dus je zult moeten nadenken over wat voor soort gedrag je beloont.

Als je de kat uit zijn schuilplaats moet dwingen, begin je de kat een hele tijd vast te houden. korte tijd voordat ze haar liet gaan. Dit is om haar te laten zien wat je wilt en dat je haar geen kwaad gaat doen (wees voorzichtig - ze heeft klauwen en tanden).

Laat misschien een tetanusprik krijgen voor het geval de kat te bang wordt: )

Nadat u herhaaldelijk de kat uit zijn schuilplaats hebt gehaald en elke keer voor een langere tijd hebt vastgehouden, zal de kat meer gewend raken aan het hanteren en zal hij er hopelijk alleen uitkomen.

Veel hangt af van de kat. Het kan een verdwaalde of een wilde zijn, en het kan slechte ervaringen met mensen hebben gehad, dus je moet geduld hebben. Jij en de kat zullen erin slagen vrienden te zijn.

Het voeren van een zwerfkat of een verwilderde kat kan een uitdaging zijn, aangezien ze vaak eten zolang er voedsel beschikbaar is, zodat ze dik worden als je niet beperkt het voer.

Je hebt een kattenboom nodig of een mogelijkheid voor de kat om te rusten of het gebied vanaf een verhoogde plek te bekijken, en het is het beste als dit uit de buurt van deuren is en van waar je het nodig hebt lopen.

ik heb een verwilderde kat gehad, en hij was ongeveer tien jaar oud toen ik hem kreeg, en het duurde enkele weken voordat hij uit zijn schuilplaats kwam. Maar O gebruikte de methode die ik noem, en die het werkt. Het kost alleen tijd.

Het trainen van een kat is niet iets wat je hoeft te doen. Ik nam de wilde kat en zette hem twee keer in de kattenbak en vanaf daar kreeg hij geen problemen.

de eerste keer dat ik hem op mijn schoot tilde, werd hij zo bang dat hij op me plaste, maar de volgende dag sprong hij gewoon naar beneden en vanaf de dag nadat alles in orde was, werd hij de meest tamme kat die ik ooit heb gehad.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...