Vraag:
Kat opspattend water uit watervoeder
ElefantPhace
2014-12-17 11:46:35 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Onze honden en katten delen een drinkbak van bijna drie liter. Tot voor kort was het geen probleem, maar Vinny, de kat met de ene oren, is begonnen met het spetteren van water uit de kom en het creëren van een rivier in onze keuken.

Hij doet dit niet overdag, terwijl we weg zijn en hij in principe vrij kan rondlopen met een van de andere honden, de andere blijft in een bench.

Hij doet het ook niet altijd, maar het komt steeds vaker voor.

We hebben wel speelgoed, maar de jongere, agressievere hond, die in haar bench blijft, neemt ze graag mee en verstopt ze, meestal in haar bench, waar ze erg territoriaal over is.

Wat kunnen we proberen om dit probleem op te lossen? Houd er rekening mee dat een puzzelfeeder helemaal uitgesloten is, omdat we ze allemaal tegelijkertijd voeren, en als dit gebeurt, is dat niet omdat hij honger heeft.

Ik denk dat het helaas leuk is geworden en een spel voor hem en we weten niet wat we moeten proberen om dit gedrag te stoppen.

Elke suggestie wordt geprobeerd en er wordt feedback gegeven

Kunt u de toename van dit gedrag in verband brengen met enige andere verandering in zijn omgeving? Weten wat de aanleiding zou kunnen zijn geweest, zou tot betere antwoorden kunnen leiden. Is de jongere, agressievere hond nieuw in het huishouden?
Drie antwoorden:
Michael Karas
2014-12-17 20:44:52 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Plaats de besproeiingsunit in een laagwandige gaarplaat. Dit zal in ieder geval helpen om het water dat eruit spat, in te dammen.

Als de gieter er een is die naar binnen borrelt als het water aan de buitenkant op is, kan het zijn dat de kat zich realiseert dat door het water uit te spatten, hij / zij de gieter kan laten gorgelen . Katten kunnen totaal verliefd worden op dat soort dingen en bijna obsessief worden. Als dit het geval is, kan een ander type watereenheid in orde zijn.

Doet me denken aan een verhaal dat een vriend me jaren geleden vertelde, waarin hij zijn kat leerde de toiletkruk te gebruiken in plaats van een kattenbak . Toen kreeg hij het idee om de kat te leren het toilet door te spoelen. Het bleek dat de kat het heerlijk vond om het water door het toilet te zien dwarrelen. Het lijkt erop dat de vriend een maand lang een onverwachte hoge waterrekening kreeg om later te ontdekken dat de kat de hele dag bezig was met het doorspoelen van de wc terwijl hij op het werk was.

Dit is een goed antwoord, zie [vergelijkbare oplossing] (http://pets.stackexchange.com/questions/1185/cats-making-a-mess-with-litter/1187#1187)
Oldcat
2014-12-19 01:56:45 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Katten houden ook van schoon, stromend water boven stilstaand water. Als een kat een plas ziet met stilstaand water, is er een instinct om het oppervlak te borstelen om schoon water te drinken. Dit is misschien wat hij van plan is met de navulkom.

Een alternatief zou kunnen zijn om hem (of al je huisdieren) een fontein te geven die continu het water in het reservoir laat stromen, als stromend water. Als de fontein alleen voor hem is, kan hij de hond met rust laten. Als de fontein er voor iedereen is, hoeft u niet te spetteren.

Dit vind ik leuk. Ik was deze eerder vandaag aan het bekijken! Dit is misschien de beste manier om te gaan.
De moeite waard om de fontein te proberen - hoewel de mijne, hoewel ze graag met gootstenen spelen, niet zo onder de indruk waren van een kattenfontein. Ik vermoed dat als ik het helemaal zou kunnen aanpassen tot een straaltje of druppel, ze misschien meer geïnteresseerd zijn ... maar geen goede manier hebben bedacht om dat te testen.
Kaworu
2014-12-23 17:33:30 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb het gevoel dat het te maken heeft met de jongere hond die het speelgoed verbergt. De kat verveelt zich, dus vindt hij een manier om zichzelf te amuseren. Probeer speelgoed voor hem te kopen waar de hond geen interesse in heeft, of train de hond zodat ze het speelgoed niet steelt.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...