Vraag:
Gaan katten door een depressie?
Chetan Ashtivkar
2017-04-25 12:43:41 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Oké, dit klinkt misschien raar, maar mijn 9 maanden oude kater maakt een situatie door die ik alleen als depressie kan verklaren.

Dus hij had drie broers en zussen, maar hun moeder stierf onmiddellijk na de geboorte van hen . Dus hebben we voor vier van de kittens gezorgd. Toen ze ongeveer twee maanden oud waren, vroeg mijn vriendin of ze een kitten kon adopteren. Dus vroegen we haar om er twee te adopteren, zodat er niet één zich alleen voelt. Dus nu hadden we maar twee katers. Slechts twee maanden geleden stierf een van hen bij een ongeval. We weten niet wie hiervoor verantwoordelijk was, dus nu hebben we maar één kater en een week geleden bracht hij een poes mee naar huis. We hebben geprobeerd haar te voeren maar ze zal niet bij ons blijven en dat is ook redelijk, maar sinds vorige week blijft onze kater langer buiten, eet hij ook niet en blijft hij jammeren en huilen. Ik dacht dat hij binnen een dag of twee beter zou worden, maar het is nu een week geleden. Wat moet ik doen? Ik kan je advies echt gebruiken.

Zijn uw katten ingeënt, behandeld tegen darmwormen / vlooien, gecastreerd of getest op FIV / FeLV?
katten kunnen depressief worden door het verlies van een vriend of verzorger, maar ze kunnen ook depressief worden als u een nieuwe kat of hond krijgt. om het de oude en de nieuwe kat gemakkelijker te maken om ze op verschillende plaatsen te voeren, zodat er minder concurrentie is.
Breng uw kat altijd naar de dierenarts als u een gedragsverandering opmerkt. Vooral niet eten is een teken dat het een dierenartsbezoek nodig heeft.
Drie antwoorden:
TCassa
2017-04-25 19:30:40 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Akkoord met bovenstaande opmerking - katten kunnen depressief worden, maar in mijn ervaring resulteert dit er meestal in dat ze zich terugtrekken en niet reageren op prikkels in plaats van dat wat je zegt gebeurt, wat meer klinkt alsof hij zich in een soort van ongemak bevindt.

Als hij bij hem een ​​huis voor een verdwaalde vrouw heeft gekocht, kan hij vlooien of wormen hebben opgelopen, of in het ergste geval FIV (hoewel dit onwaarschijnlijk is). Laat de dierenarts hem alle drie controleren, of zorg in ieder geval voor wat ontwormingstabletten en vlooienbehandeling, en kijk of zijn gedrag verandert.

Eigenlijk was de kat die hij mee naar huis had genomen ook een huisdier. Om sommige redenen denk ik dat zijn problemen eerder emotioneel dan fysiek of medisch zijn. We hebben hem nog niet ingeënt, dus ik zal hem bij de dierenarts laten controleren op alle mogelijke besmettingen.
Ik heb hem laten testen door de dierenarts en het lijkt erop dat hij dergelijke infecties niet heeft. Ook lijkt hij nu kalm te zijn en eet hij goed en is hij ook met ons gaan spelen.
toothless199
2017-06-20 09:31:11 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik neem aan dat uw kat niet is gecastreerd, toch? Het huilen is waarschijnlijk om vrouwtjes te roepen met wie hij wil paren. Het vrouwtje dat hij mee naar huis nam is om de een of andere reden vertrokken en wil nu met een ander paren. Niet eten en buiten blijven is heel normaal. Maar dat is als hij nog steeds een beetje eet. Dat zou alleen een echt probleem zijn als hij nooit eet. Dus de dierenarts zegt dat hij in orde is? Geweldig, maar als hij dat weer doet, zou je nu moeten weten wat zijn probleem is.

En over depressie, ja, katten kunnen depressief worden
Ister
2018-06-11 13:21:05 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ja, katten kunnen door depressies gaan en de dood van een metgezel (vooral van dichtbij) kan dat veroorzaken.

Mijn momenteel oudste kat, Pralinka (poes), kwam bij ons toen we onze eerste al hadden kat (Shila, ook vrouwelijk). Pralinka was 10 jaar jonger dan Shila en behandelde Shila altijd als een soort mentor. Toen Pralinka 3 was, stierf Shila. Vorige week van haar leven bracht ze onder een infuus door (thuis), onder de zorg van Pralinka. Je kon toen hun band zien.

Nadat Shila stierf, werd Pralinka helemaal blauw. Ze verstopte zich en vermeed spelen, en ze at nauwelijks. Ze wilde niet teveel geaaid worden en kwam niet meer bij ons slapen zoals vroeger. We waren zo bang dat we besloten om te proberen een andere kat op te nemen om haar wat afleiding te geven. We hebben eigenlijk twee katten opgenomen, maar het veranderde het gedrag van Pralinka niet een beetje.

Toen, precies een jaar na Shila's dood, kwam Pralinka naar ons toe en vroeg haar om normaal te aaien. Alles werd weer normaal. Geloof het of niet, ze moest gewoon haar verdriet doorstaan.

Maar wat je beschrijft lijkt meer op het gedrag van katten tijdens het paren. Op de leeftijd van 9 maanden is een mannetje al seksueel volledig ontwikkeld, dus hij gaat op zoek naar een poes in een hitte. Hij zal langer buiten blijven, huilen en janken, heeft misschien een verminderde eetlust. Dat is allemaal normaal gedrag, maar het kan een goed idee zijn om uw kat te castreren. U zult dit soort problemen in de toekomst voorkomen (om nog maar te zwijgen van het buitensporige aantal ongewenste kittens en uw kat die terugkomt met zichtbare tekenen van kattengevechten).Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...