Vraag:
Wat moet ik doen als mijn kat zijn voer overgeeft?
Abdullah Shafique
2013-10-10 03:52:11 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Onlangs braakte mijn 1-jarige kat tijdens het spelen over mijn keukenvloer. Ik maakte me zorgen en wist niet goed wat ik moest doen, dus ik heb hem gewoon opgeruimd en gecontroleerd of hij in orde was.

Wat moet ik doen als hij weer overgeeft?

Moet ik hem naar een dierenziekenhuis brengen?

Waarom braakt hij zelfs?

We veranderen vaak van merk voedsel; is dat gerelateerd?

Een antwoord:
mattytommo
2013-10-10 03:56:59 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Zoals je in de reacties zei, was hij actief aan het spelen voordat hij braakte . Het kan zijn dat hij al zijn eten opgegeten heeft, en daarna te veel rondsprong waardoor hij ziek werd.

Je moet het wel in de gaten houden. Als hij weer overgeeft, is het waarschijnlijk de moeite waard om naar de dierenarts te gaan om er zeker van te zijn dat alles in orde is.

Veelvoorkomende mogelijke oorzaken van braken:

  • Actief zijn na eten - Dit kan een veelvoorkomende oorzaak zijn, als uw kat net een grote hoeveelheid voer heeft gegeten en dan gaat spelen / actief is, kan dit ook braken veroorzaken.
  • Gras / andere dingen eten - Nu is gras waarschijnlijk het meest bekend bij zowel honden- als kattenbezitters, maar je kat zou iets kunnen eten dat het niet met hem eens was tijdens zijn reizen. Duidelijke tekenen hiervan zijn andere dingen dan zijn voedsel in zijn braaksel, controleer dat altijd.
  • Verandering van voedsel - Recente veranderingen in het voedsel van een kat kunnen ook een factor zijn die ervoor zorgt dat braken, omdat het niet het eens is met uw kat. Als dit het geval is, schakel het dan terug!
  • Medische toestand - Als het braken aanhoudt, kan dit te wijten zijn aan een medische aandoening, hetzij ziekte of anderszins. U moet hem echt naar de dierenarts brengen als u regelmatig / meer dan een of twee keer moet braken.
@AbdullahShafique Het klinkt alsof hij overactief had kunnen zijn op een volle maag, niets om je zorgen over te maken. Als het echter weer gebeurt, is een bezoek aan de dierenarts waarschijnlijk het beste om er zeker van te zijn dat alles in orde is
@AbdullahShafique - Misschien wil je voorkomen dat zijn eten de hele tijd verandert, katten houden niet echt van verandering, ze houden van consistent.
@AbdullahShafique Hoest uw kat voorafgaand aan het braken? Zijn er haarballen gevonden in het braaksel? Zo ja, dan heeft de kat misschien te veel van zijn vacht opgegeten die niet kon worden verteerd en kan het spijsverteringsstelsel van uw kat deze niet goed verwijderen. Je kunt overwegen om hem wat Haarballen Remedie of Kattengras te geven om hem te helpen de overtollige haarballen via zijn ontlasting te verwijderen


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...