Vraag:
Zijn ultrasone repeller-apparaten pijnlijk voor honden?
Brian Rushton
2013-10-09 03:27:42 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb muizen in het appartement en ik ben geïnteresseerd in het gebruik van een ultrasoon afweerapparaat. Ik lees echter het volgende online:

"Mensen kunnen geluid horen bij frequenties tot ongeveer 23.000 Hz (Hertz). Onderzoekers van de Louisiana State University melden dat muizen en ratten gevoelig zijn voor geluid tot 60.000 en tot ongeveer 76.000 Hz. Gewone huisdieren, zoals katten en honden, kunnen echter ook ultrasone frequenties horen. Katten kunnen geluid tot ongeveer 64.000 Hz waarnemen en honden kunnen geluiden tot 45.000 Hz waarnemen. U moet overwegen om geen geluid te gebruiken omdat een afweermiddel voor muizen als je huisdieren hebt. "

Overzicht van Noise as a Mouse Repellant (eHow)

Terwijl de kloof tussen honden (45.000 Hz) lijkt vrij ver verwijderd van het muisniveau (tot 60.000 Hz), vallen in de handel verkrijgbare ultrasone repellers binnen het "veilige bereik" voor honden?

Ze zijn pijnlijk voor _me_ ...
Ik heb gisteren twee insectenwerende middelen aangesloten. Mijn drie katten renden onmiddellijk naar het apparaat. Ik heb ze losgekoppeld terwijl de katten in huis waren.
Ik woon in een duplex en mijn buurman is ze net gaan gebruiken. Ik heb ook een schichtige Duitse herder, ze lijkt veel meer te ijsberen en is extra springerig. Nu is diearrea begonnen zoals altijd als ze zich ongemakkelijk voelt. Kan dit haar beïnvloeden door een dubbele vuurmuur?
Drie antwoorden:
#1
+7
JoshDM
2013-10-09 22:07:59 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik denk dat u verwijst naar een Riddex-plug-in-apparaat.

Ik had er vroeger een en gebruikte hem in mijn appartement waar ik woonde met een teckel. Op het moment dat ik het apparaat in het stopcontact had gestoken, verscheen er een spin aan de muur via een ventilatieopening en kroop weg door de gang. Dit bewees voor mij dat het apparaat werkelijk "iets" deed om de bewering van de fabrikant te rechtvaardigen. Mijn hond, een jonge teckel zonder bekende gehoorproblemen (behalve dat hij me opzettelijk negeerde als ik hem iets vraag), reageerde niet op het aansluiten van het apparaat. Om te bevestigen dat hij niet reageerde, heb ik het apparaat meerdere keren aangesloten en losgekoppeld. keer, want dit was een duidelijke zorg / deal-breaker voor mij als de hond werd getroffen. Hij reageerde niet.

Op een later tijdstip heb ik de Riddex vervangen door een nieuwere versie; zelfde hond, geen reacties. Diezelfde hond reageert wel op een hondenfluitje en een gedragstoestel, die ik geen van beiden kan horen. De beschrijving van het Riddex-apparaat beweert dat het geen invloed heeft op huisdieren. Ik heb alleen mijn eigen ervaring om dit te ondersteunen.

Op een gegeven moment ben ik gestopt met het gebruik van de Riddex-apparaten. De eerste stierf na een paar jaar en ik kan me niet herinneren wat er met de tweede is gebeurd. Ik geloof dat de apparaten in de loop van de tijd minder efficiënt worden, maar ik heb niets om deze bewering te staven. Ik had Riddex al zo lang niet meer gebruikt dat ik eigenlijk vergat dat ik er vroeger een had totdat ik deze vraag las. Omdat ik in een klimaat leef met veel ongedierte, heb ik een verdelger ingehuurd voor regelmatig onderhoud.

Naast Riddex zijn er verschillende merken.
#2
+4
user7384
2016-06-11 03:33:39 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik had deze in elke kamer in huis. Mijn hond begon langzaam tekenen van ongemak te vertonen, klappertanden en begon te springen met bewegingen om haar heen. Het werd erger. Ik nam haar mee naar de dierenarts om haar gebit te controleren en ook een volledige controle. Hij vond niets. Op een avond bedacht ik dat het misschien de pluggen waren, dus ik zette ze allemaal uit. Het is nu 3 weken geleden en alle verontrustende symptomen zijn verdwenen. Toeval? Ik denk het niet. Honden horen ze en houden van mensen, als ze gevoelig zijn, kan dit hen van streek maken.

Oh en ze is veel afgevallen
#3
+1
Jessye
2016-09-18 00:13:02 UTC
view on stackexchange narkive permalink

In onze keuken hebben we een elektrische vliegenmoordenaar om vliegen te verwijderen. Onlangs heeft onze hond gehuild en zich gedragen alsof hij bang is. We leerden alles wat elektrisch was, zoals lichten en flitslichten, maar hij leek in orde, dus zette alles weer aan en ging terug naar zijn slechte gedrag. Onlangs waren we aan het eten toen we hoorden dat zijn vliegenmoordenaar geluid maakte en al snel ontdekten we dat het het probleem was, onze hond was er bang voor. We zochten wat simtems gebeuren en we kwamen er al snel achter dat plotselinge harde geluiden een hond een hartaanval kunnen bezorgen (normaal gesproken die oudere hond). Als je in de toekomst honden of katten in huis hebt, zorg er dan voor dat je geen elektrische vliegenmoordenaar hebt. (de reden dat ze een hartaanval krijgen, is omdat ze veel meer kunnen horen dan wij, en als we denken dat iets luid is, kunnen ze het veel horen dan wij!)Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...