Vraag:
Waarom likt mijn hond altijd alles?
Ozmah
2014-05-07 23:58:55 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb momenteel twee honden, een is een 13-jarige reu en een 1-jarige teef. Het teefje heeft een heel aparte houding ten opzichte van iedereen met wie ze is omringd, ofwel iemand die ze net heeft ontmoet of iemand die nieuw is, ze begint alles te likken wat ze kan (schoenen, kleding, handen, gezicht, enz.), Zelfs objecten waarmee iemand interactie heeft, een een goed voorbeeld gebeurde onlangs terwijl ik de 13-jarige aan het baden was, ze klom op een deel van de meubels om me te bereiken en begon het stuk zeep te likken dat ik gebruikte.

Ze is meestal meer geneigd om van mensen te likken huid, maar ze likt wel alles wat ze kan bereiken als haar de "toegang" tot de huid wordt geweigerd.

Waarom likt ze altijd alles?

OPMERKING: ik heb haar geobserveerd terwijl ze alleen in de tuin zijn en ze lijkt niets te likken tenzij er iemand (mens) is.

Een antwoord:
Bunk
2014-05-12 02:31:29 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom uw hond alles lijkt te likken.

Uit Diergeneeskunde:

De constante, repetitieve het likken van voorwerpen of oppervlakken is een probleem waarvan de frequentie moeilijk te bepalen is. Dit likken kan vaak voorkomen, maar omdat het onschadelijk lijkt en misschien wat vervelend is, accepteren veel eigenaren dit ongewone gedrag of negeren ze het gewoon. Sommige eigenaren zullen er echter tijdens een routinecontrole naar informeren en om advies vragen.

Dergelijke eigenaren beschrijven vaak een hond die aan vloeren, tapijten, muren, meubels, zijn eigen lippen en zelfs de benen van de eigenaar likt, handen of armen constant. Als het niet het gevolg is van een onderliggend medisch probleem, is het onwaarschijnlijk dat het gedrag schade veroorzaakt. Als haar en vezels echter worden ingeslikt, kan constant likken mogelijk leiden tot levensbedreigende darmblokkades waarvoor chirurgische ingreep nodig is.

Het artikel waarnaar hierboven wordt gelinkt, helpt verschillende redenen te identificeren waarom een ​​hond dingen zou kunnen likken overdreven. Er is ook een ASPCA -artikel over dwangmatig likken bij honden:

Honden vertonen veel verschillende soorten dwanghandelingen, zoals ronddraaien, ijsberen, staartjagen, vliegen, blaffen , schaduw of licht jagen, overmatig likken en speelgoedfixatie. Het is belangrijk op te merken dat normale honden ook gedrag vertonen zoals blaffen en likken, maar dat doen ze meestal als reactie op specifieke triggers.

Er zijn verschillende meningen over waarom honden dingen buitensporig kunnen likken, wat een indicatie kan zijn van medische of gedragsproblemen. Persoonlijk likt mijn chocoladelaboratorium mensen de hele tijd wanneer ze voor het eerst het huis binnenkomen, en als hij langs je loopt, is dat gewoon zijn manier om hallo te zeggen.

enter image description here

Als je je nog steeds zorgen maakt over zijn likken, kun je altijd met je dierenarts praten tijdens je volgende routine-afspraak.

Ik waardeer de links naar de artikelen echt, heel goed antwoord :)


Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...