Vraag:
Hoe moet ik mijn hond leren kalm te blijven aan de lijn bij andere honden?
Sobrique
2015-02-19 16:43:12 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik werk nu een paar maanden met mijn hond, terwijl ze aan de lijn loopt. Een van de dingen waar we nog steeds moeite mee hebben, zijn andere honden.

Specifiek - ik denk niet dat ze agressief zo luidruchtig is en graag andere honden wil inspecteren / spelen. Wanneer ze dit echter niet kan, raakt ze gefrustreerd en maakt ze een vreselijk kabaal (zodat ik verwacht dat andere hondenbezitters doen denken dat het agressie is).

Ik weet zeker dat ze het prima vindt om los te lopen met groepen honden - we nemen haar zelfs wekelijks mee naar de kinderopvang voor speeltijden, en zullen prima offlead spelen in het veld met andere honden in het dorp.

Het is voornamelijk aan de lijn. Een andere hond die rondrent (ver weg) en haar niet kan spelen is een belangrijk voorbeeld. Het ergste is een buurvrouw die voor ons een bal voor haar hond gooit. (De andere hond toont geen interesse of reactie).

Wat ik tot nu toe heb geprobeerd, is de 'zit en let op iets anders'-benadering - als ik een andere hond zie, ga dan opzij, laat haar gaan zitten en kijk of ik iets lekkers zie. Het heeft geholpen, maar we hebben nog steeds problemen, en het is een jaar later.

Om nog maar te zwijgen van het feit dat de sit-and-watch-benadering gewoon niet overal werkt waar we gaan, bijvoorbeeld drukke plaatsen, omdat er te veel honden zijn / niet genoeg ruimte.

Doe ik het juiste, of moet ik een andere aanpak volgen?

Een antwoord:
Beth Whitezel
2015-02-19 21:40:37 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Honden doen dit vaak uit opwinding voordat ze hebben geleerd hoe ze die opwinding met zelfbeheersing kunnen verwerken. Je bent op de goede weg door haar te helpen kalm te blijven en op jou te focussen, zelfs als ze opgewonden is, maar het klinkt alsof je vastzit. Je bent in het stadium waarin ze zich op jou kan concentreren met een andere hond aanwezig, maar je wilt door kunnen gaan zonder te stoppen. We moeten haar dus met kleine stapjes laten zien hoe dat eruit ziet. Hier zijn enkele dingen die u kunt proberen om vooruitgang te blijven boeken in uw training.

  • als je aan een nieuwe vaardigheid werkt, probeer dan op een grotere afstand van de afleiding te werken, zodat ze meer succes kan hebben. Dit zal haar helpen het nieuwe gedrag sneller te leren.

  • maak het leuk. Vraag niet altijd om te zitten en te blijven. Vraag soms om een ​​dons of een klein trucje zoals een shake of gewoon een aanraking van je hand met je neus. Of loop in kleine cirkels en behandel haar omdat ze aan je zijde staat.

  • interessant zijn. Je kunt met verschillende snelheden lopen of grillig lopen om haar te laten nadenken om bij je te blijven om de beloning te krijgen.

  • Als ze geïnteresseerd is in speelgoed, gebruik het dan als beloning! Als ze naar je kijkt piep je het speeltje en gooi het een eindje in de tegenovergestelde richting van de andere hond of gooi het naar haar om het te vangen of beter nog laat haar eraan met je trekken. Het doel is om haar te laten beseffen dat je leuk bent en dat je de keuze maakt wanneer ze mag spelen.

  • Varieer de hoeveelheid tijd die je om een ​​gedrag vraagt. Maak het soms erg kort door haar los te laten zodra ze zit. Nogmaals, dit helpt om de activiteit met jou interessanter te maken en haar ertoe te brengen haar hersenen te gebruiken, zelfs in spannende situaties.

Voor meer informatie kun je een boek genaamd "controle ontketend". Het heeft veel goede stap-voor-stap oefengames.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...