Vraag:
Hoe kan ik mijn hond geur-training geven?
Cedric H.
2014-02-12 14:57:18 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Mijn hond is een Bretagne van 4 maanden oud. Wat voor soort spellen kan ik me voorstellen om wat geurtraining te geven om zijn neus te oefenen?

Ik dacht erover om voorwerpen te verstoppen met wat lekkers erin, of om veel kleine dozen op te zetten, er zou er maar één iets in hebben.

Nog betere ideeën?

Twee antwoorden:
elibud
2014-02-13 01:15:30 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik heb deze in een boek gelezen en werkte prima met mijn 5 maanden oude Boston Terrier:

1 - Haal wat gekookte of gebakken kip (dit kan elk soort vlees zijn dat je hond lekker vindt, in ons geval is alles). Snijd het in kleine stukjes.

2 - Laat een stukje zien aan de hond, laat hem eraan ruiken, maar eet het niet op.

3 - Laat het naast hem op de grond liggen.

4 - Pak nog een stuk, laat hem eraan ruiken en laat het op een meter afstand liggen.

5 - Ga door met het vergroten van de afstand en zodra hij het spel onder de knie heeft, kun je het vlees op verborgen plaatsen of andere kamers gaan leggen. Zorg ervoor dat je het vlees op een plek legt waar je hond het kan vinden, maar als het hem niet lukt, help hem dan door hem te begeleiden naar waar het vlees is, zodat hij niet gefrustreerd raakt door het wild.

Na de eerste keer dat ik dit spel met mijn hond speelde, leerde hij naar alles te zoeken dat ik hem zou laten ruiken en zich vervolgens te verstoppen. Ik hoop dat het helpt.

Denk eraan om de hoeveelheid beloningen af ​​te trekken van de normale portie voer van de hond.
Cedric H.
2015-05-20 14:51:32 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Hier is een leuke video die laat zien hoe je geurdiscriminatie kunt trainen met clickertraining - shaping.

Naast wat in de video wordt getoond , Realiseerde ik me al snel dat het vrij moeilijk is om 2 objecten in je handen te houden, de clicker, beloningen ophalen en niet te vergeten het toevoegen van meer objecten. Dus in het eerste deel van de training, terwijl ik slechts één object vasthield, begon ik het object geleidelijk op de vloer te leggen, eerst met mijn hand ernaast en daarna het object alleen op de vloer. Als de hond betrouwbaar zijn neus aanraakt, ben ik naar 2 objecten verplaatst.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...