Vraag:
Op welke manieren worden honden beïnvloed door alcohol?
dot_Sp0T
2016-09-29 16:30:10 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Disclaimer 1 : ik ben niet van plan om de mijne of welke andere hond dan ook daadwerkelijk te voeren met alcohol of andere schadelijke stoffen.

Iedereen lijkt te weet dat alcohol slecht is voor huisdieren. Maar hoe erg?

Bij het zoeken op internet zijn de enige dingen die ik kan vinden:

Alle dingen die hierboven zijn genoemd, hebben hetzelfde probleem: ze geven goed advies, enz. Maar alle hoeveelheden, aantallen en vermeldingen van alcohol zijn in relatieve maten (bijv. veel, klein, hoog, laag). Het probleem van deze relatieve groottes is dat ze niet bruikbaar zijn zonder enige contextuele informatie waarop ze betrekking hebben.

V : Zijn er harde gegevens over hoeveel alcohol invloed heeft op een hond op welke manier?

Googelen naar meest voorkomende hond resulteert in de Labrador Retriever, dus gaan we uit van dit specifieke ras voor deze vraag 2 .

1 Omdat ik het nodig vind om dit feit duidelijk te maken
2 Het is logisch dat deze de nummers zullen achteraf verschillend zijn voor een Chihuahua of een Berner Sennenhond

+1 Het is niet ongebruikelijk dat een hond eet of drinkt van het eten en drinken van zijn volk. Als daar alcohol in zit, is het belangrijk om te weten wat de impact is op het dier.
http://m.petmd.com/dog/conditions/neurological/c_dg_ethanol_toxicosis, onder anderen.
Ik denk dat het probleem met websites die harde gegevens voor dit soort dingen aanbieden, is dat mensen in de verleiding kunnen komen om de informatie te gebruiken om dieren schade te berokkenen. De werkelijke hoeveelheden zullen hoogstwaarschijnlijk afhangen van het gewicht / leeftijd / metabolisme / gezondheid van het dier in kwestie (hetzelfde als bij mensen) U heeft de symptomen gezien, dus ik denk dat de juiste actie is als u denkt dat de hond alcohol heeft gedronken, is om onmiddellijk te raadplegen een dierenarts.
Een antwoord:
Haras Brummi
2017-07-05 18:53:08 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Honden hebben een beetje meer last van alcohol dan mensen

Maar ze hebben minder gewicht, dus ze hebben er veel meer last van als ze dezelfde hoeveelheid drinken. Mensen hebben een dodelijke dosis van 5 tot 8 g / kg. http://www.alcohol.org.nz/alcohol-its-effects/health-effects/alcohol-poisoning De dodelijke dosis alcohol bij honden is 4,1-4,9 g / kg.

Du Jardin-Beaumetz (8) gaf de dodelijke dosis (LD50) van 95% ethylalcohol bij honden als 5,5-6,5 ml / kg waarbij de dood 12-24 uur na inname plaatsvond (1). Dit alcoholvolume komt overeen met ongeveer 4,1-4,9 g / kg 100% ethanol (de dichtheid van 95% ethanol is ongeveer 816 mg / ml (4); het soortelijk gewicht van 100% ethanol is 0,789 (9)). De toxische dosis pure alcohol (200 proof; 100% alcohol / volume) bij alle soorten is onlangs gerapporteerd in de orde van grootte van 8 g / kg in een enkele dosis (10) https: //www.ncbi .nlm.nih.gov / pmc / Articles / PMC1686341 / pdf / canvetj00362-0043.pdf

Een andere manier om de alcohol te meten zijn de ethanolconcentraties in het bloed. Hetzelfde artikel geeft de volgende gegevens:

Ademhalingsdepressie treedt op bij 400-500 mg / dL; coma bij 450-500 mg / dl; en overlijden boven 600 mg / dl (12).Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...