Vraag:
Hoe kan ik het geslacht van mijn gigantische gourami identificeren?
Sankar Ganesh
2013-12-05 10:44:52 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ik vind het erg moeilijk om het geslacht van mijn gigantische gourami te identificeren.

Sommige mensen vertelden me dat het geslacht zal worden bepaald wanneer de gigantische goerami de leeftijd van 3 jaar passeert, is dat waar? (Mijn reuzengoerami is 2 jaar en 6 maanden oud)

Vertel me alsjeblieft hoe ik het geslacht van de reuzengoerami kan identificeren en geef me ook het geslacht van mijn vis door. De woorden van mensen zijn altijd anders en het is erg verwarrend voor mij.

Hier zijn een paar foto's van mijn gigantische goerami-vis.

fish

broken to scale unbroken to scale

Klik voor afbeelding op volledige grootte

Twee antwoorden:
John Cavan
2013-12-05 20:58:58 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Volgens Bristol Zoo Gardens heeft het mannetje van deze soort meer spitse dorsale en anale vinnen en zal het voorhoofd duidelijk zwellen als het volwassen is. Bovendien geven verschillende sites aan dat het lichaam van de man donkerder is en wordt het voorhoofd gebagatelliseerd. In ieder geval lijkt de puntigheid van de rugvin een algemeen aanvaarde manier van geslachtsbepaling te zijn, andere tekenen kunnen aanvullende indicatoren zijn om te helpen.

Wat uw vissen betreft, het is echt moeilijk te zien aan de hand van de afbeeldingen je hebt gepost, ben ik bang. Ik kan de rugvin niet goed bekijken, hoewel hij redelijk puntig lijkt.

Ik heb dezelfde informatie gezien, hoewel mannetjes alleen donkerder worden als ze in de fokmodus zijn. Het is ook vermeldenswaard dat "puntig" hier relatief kan zijn - het kan moeilijk met zekerheid te zeggen zijn als je niet een heleboel anderen hebt om mee te vergelijken.
@toxotes - Ja, vergelijkende beelden krijgen lijkt verrassend moeilijk te zijn.
@JohnCavan: Ik las ook dat de rugvinnen gericht zijn voor mannen, maar ik kon niet identificeren, daarom heb ik de vraag gepost :)
@SankarGanesh Ter info: het is niet altijd mogelijk om het verschil te zien met sommige vissen, tenzij je ze eieren ziet leggen. En natuurlijk veranderen sommige vissen toch heen en weer, hoewel ik nog nooit heb gehoord dat goera's dat doen.
ibin kandavanam
2016-06-26 21:34:11 UTC
view on stackexchange narkive permalink

na 3 jaar kunnen we onze reuzengoerami seksueel identificeren door hun onderlip, onderkant van de borstvin enz. te controleren. Mannetjes hebben een dikkere onderlip en een gouden kleur aan de onderkant van de borstvin. vrouwtjes hebben een klein gezicht en een zwarte kleur nabij de borstvin.Deze Q&A is automatisch vertaald vanuit de Engelse taal.De originele inhoud is beschikbaar op stackexchange, waarvoor we bedanken voor de cc by-sa 3.0-licentie waaronder het wordt gedistribueerd.
Loading...